Krämig söndagspasta (Dagens middag) (Söndag 17/1-10).
Detta recept hittade jag på en av mina favorit bloggar: Hemma hos Katta (: (Vet dock inte hur man gör länkar :s ).
Bilden är lånad av- en av mina favoritbloggar: Hemma hos Katta
Pasta di Piero Moreno
4 portioner
300 g karljohan (eller valfri svamp som portobello eller färska skogschampinjoner) (Jag använde champinjoner på burk).
1 gul lök.
5 dl vispgrädde.
100 g parmesan (Jag hade vanlig hushållsost).
salt och svartpeppar.
ev. färsk tryffel (Detta skippade jag).
valfri pasta (Jag hade spagetti).
1. Koka pastan.
2. Skär svampen i bitar och hacka löken.
3. Fräs svampen i smör så att den får stekyta. Lägg i löken och fräs tills den blir gyllengul.
4. Tillsätt grädden och låt allt koka upp. Låt sjuda i några minuter.
5. Riv ner parmesanen i såsen. Salta och peppra.
6. Häll såsen över pastan och vänd om. Smaksätt gärna genom att hyvla över färsk tryffel.
Lycka till!
Betyg;
Går fort att göra, lättlagat, billiga ingridienser, god vardagsmat(:
Hej! Kul att du börjat blogga!
Såklart du ska sitta i menyn, jag hör av mig längre fram! & Tack för dina fina ord!
Kram!