SpenatSoppa med ägg (Dagens middag 21/12-09).
Usch, har hållt på och blött näseblod i två dagar nu!:s Inte så att det rinner, men så att man måste gå och snyta sig varje halvtimma typ och då kommer det en massa blod. Oxå är det sådära kletigt i näsan typ. Haha, nej usch vad äcklig jag lät nu, hahaha, men det är ju faktiskt sant!^^ Så därför tänkte jag att det kanske kunde vara bra med lite järn? Så idag lagade jag faktiskt spenatsoppa med kokta ägg-halvor i till middag! Var inte så illa som jag hade tänkt mig, men man tröttnade väldigt snabbt på den enformiga smaken, så man fick väl inte i sig så mycket mat kanske. Men bättre med lite järn i kroppen nu iaf!(; Hoppas bara näseblodet slutar! Om ni också vill laga en sjukt nyttig mat, som även går super-snabbt att göra, och är enkel som en plätt, så får ni mitt recept här:
1. Lägg i spenaten, buljongtärningen och smörklicken i soppkastrullen. Häll i vattnet och sätt på locket.
2. Sätt på högsta värmen, sänk när det börjar puttra.
3. Koka äggen i 8 min.
4. När spenaten har tinat rör du om och häller i mjölken. Koka upp- dra av kastrullen.
5. Salta och peppra.
6. Skala äggen och skär dem på mitten.
7. Häll upp soppan. Lägg i ägghalvorna. Färdigt!(:
Prova att äta broccoli och haricotwerts (de där långa gröna bönorna du vet) annars finns det vitaminer som heter "mitt val kvinna" på apoteket.
För att slippa få den där enformiga smaken med spenaten ät kokt potatis och stekt korv till blir sååå mycket godare då! :)
Tack för tipsen Martina!=) <3